Skip links

Triggerpunktsbehandling

OM Triggerpunktsbehandlingbehandling

Triggerpunktsbehandling er særdeles effektivt til at fjerne gener som skyldes anspændte punkter i muskulaturen. Disse punkter er sammentrukne muskelfibre der danner meget sensitive og smertefulde knudepunkter der hvor den motoriske nerve forbindes med musklen. Et punkt hvor spændingen i musklen er koncentreret og konstant. Ergo et meget ømt og spændt punkt i musklen. Disse punkter vil ved påvirkning sende signal til musklerne om at give efter og slippe spændingen.

Triggerpunkter udløser særlige smertemønstre og er den hyppigste årsag til ondt i muskler og led. Derfor kan punktet ofte giver smerte langt væk fra selve punktet, til refererende muskler og man kan fx mærke det stråler ned et andet sted end det lokale smertepunkt. Der findes triggerpunkter mange steder i kroppen. (aktive/latente) Et aktivt er smertefuldt, et latent giver ingen smerte men stivhed. Triggerpunkter er ofte årsag til en lang række gener som man umiddelbart ikke tænker skyldes muskulaturen.

Muskler med aktive triggerpunkter er svage og bliver hurtigere trætte af den grund. Trænes der fx blot videre, vil både smerter og træthed i musklen øges og de allerede korte muskler (hvilket sker når en muskel kontraheres ved fx meget styrketræning) bliver yderlige forkortet og svagere. Dvs punkterne skal løsnes og deaktiveres for at musklerne fungere godt igen.

I behandlingen anvendes akupressur. Dvs manuelt tryk på punktet af en 15-30 seks varighed og vil som oftest indgå i alle massagebehandlingerne hvis der findes et aktivt punkt og/eller der anvendes triggerpunktsakupunktur (stimulering af punktet med nåle). Akupunktur er dog en behandling der skal bookes separat.

Book tid her