Skip links

Cupping


Cupping er egentlig en oldgammel teknik, som har sine rødder i kinesisk medicin, men er i dag brugt af mange andre kulturer samt vinder det ind hos stadig flere mange sportsudøvere til fremskyndelse af restitutionen eller skader.

Cupping kan som udgangspunkt bruges i stedet for massage til spændinger, smerter og stivhed i kroppen, og så sætter det fuld gang i kredsløbet. Cupping kan til tider være mere effektivt og have hurtigere virkning end massage, samt være mere behageligt hvis kroppen er meget øm. Det kan også indgå som en del af en massage behandling.

Der benyttes plast cupper sammen med vakuumpumpe, så cupperne kan suge sig fast på hudens overflade. Cupperne kan benyttes over hele kroppen også på knoglede steder såsom rygraden, hvor almindelig massage ikke kan benyttes, da dette vil være for ubehageligt.

Cupping løfter & løsner bindevævet og skaber en bedre blodcirkulation. Det frigør affaldsstoffer, væskeophobninger, spændinger dybt i vævet og sætter skub i blodgennemstrømningen så myoser og spændinger løsnes. Vakuumeffekten bevirker at ophobninger trækkes indfra og op til overfladen så og sige, og gør det lettere for iltet og frisk blod at komme til musklen.

Cupping kan efterlade mærker, som ligner sugemærker/blå mærker. Mærkerne kan være meget forskellig i styrke, men forsvinder igen efter en kortere periode. Normalvis er det forventeligt at se afmærkninger/farve op til en uge/10 dage. Det er ikke farligt og ofte er mærkerne en indikation for, hvor der er behov for behandling. Mærkerne bliver derfor ofte mindre synlige efter flere behandlinger. Men jo mere misfarvning af overfladen – jo større grad af stagnation og toksicitet behøver der at blive udrenset fra kroppen

Du kan vælger mellem to former for Cupping:
Stationær cupping. Cupperne bliver “suget” fast på et område hvor de bliver siddende 5-10 minutter, og er den form der typisk efterlader mærker. Går mere i dybden og hiver gamle affaldsstoffer til overfladen.

Glidende Cupping: Her glides med en cup henover et område med et mindre vakuumtryk. Renser og massagere bindevævet og efterlader huden rød men uden mærker.